Riksantikvaren feilinformerer om innbo.

Fredet kommenterer.

I debattinnlegg fra riksantikvaren i aftenposten 20.6.2014 - etter oppslag om fredningsgjennomgangen for gården Gammel-Kleppe i samme avis den 18.6.2014 - påstår riksantikvaren at presiseringsdokumentene ikke inkluderer innbo.
Dette er ikke korrekt.

Fredet Logo burgunder_100x100

Eksempelvis sier presiseringsdokumentene, som eieren av Gammel-Kleppe har fått tilsendt fra riksantikvaren, svart på hvitt at framskap (som ikke er veggfast) og diverse kjør og trebeholdere på stabburet er tatt med i fredningen. Det er også tatt med et fast veggskap som han ikke har. Tilsvarende er det sikkert i mange av de presiseringsdokumentene som andre eiere har mottatt.
Riksantikvar Holme har personlig underskrevet alle slike presiseringsdokument og kjenner derfor godt til innholdet i disse.

Slik bevist desinformasjon fra en embetsmann, slik Holme har formulert seg i debattinnlegget i Aftenposten den 18.6.2014, er fullstendig uakseptabelt.
I motsetnng til debattinnleggets tittel "Enighet med eier", er Fredet svært uenig med riksantikvarens framstilling.

Fredet erfarer desverre ikke forholdet som enestående, og anser dette som en meget alvorlig sak som ikke bidrar til å fremme godt samarbeid med private eiere av kulturminner.

 

Se aktuelle artikler i Aftenposten

Artikkel om "fredningsgjennomgangen" og Gammel-Kleppe i Vågå - Aftenposten den 18.6.3014: "- Jeg føler vi blir overvåket. Det er som å ha Riksantikvaren liggende i sengesprekken".

Debattinnlegget fra riksantikvar Jørn Holme - Aftenposten den 20.6.3014: "Fredfningsgjennomgangen. Enighet med eier".

RSS feed Tips en venn Skriv ut